Workshop Kleurenanalyse

Leuke weetjes over kleur

Eerst wat leuke weetjes over kleur. Hoe komt het toch dat de ene persoon oranje wel staat en de ander beter felrood kan dragen? Waarom oog je bij het ene geel saai en frist het andere geel je enorm op? Moet je zwart nu wel of niet dragen; wat doet die kleur met je? En weet je dat niet iedereen hetzelfde soort wit kan dragen?

Hoe weet je welke kleuren je goed staan?

Dan gaan we aan de slag met de kleurenanalyse. Met verschillende kleurendoeken gaan we zien hoe de ene kleurtint je beter staat dan de andere. Hoe je enorm gaat stralen als je de juiste kleuren draagt. We kijken ook hoe kleurcontrasten bij jou werken, want de ene persoon kan hardere kleuren hebben dan de ander.

 

We beginnen met een voorbeeld van een kleurenanalyse. Vervolgens gaan jullie in groepjes aan de slag en kijken jullie bij elkaar hoe kleur werkt. Jullie bepalen aan de hand van instructies tot welke kleurtype ieder individu hoort. Daarna komen jullie voor een check bij de expert. Tenslotte gaat iedereen met een kleurenkaart of kleurenwaaier naar huis met die kleurtinten die het beste bij jóu passen.